Zonnepanelen – Boerderij Eemnes

Zonnepanelen op de boerderij? Het kan allemaal. Zeker wanneer je een groot dak beschikbaar hebt kunnen er veel zonnepanelen worden geplaatst. In Eemnes hebben we gekozen voor 84 Suntech zonnepanelen.

 

Waarom zou je zonnepanelen nemen?

Wil jij ook zonnepanelen op je huis maar weet je niet waar je moet beginnen? Wat is de investering en wanneer heb je deze terugverdiend? Doe ik het alleen voor de natuur of heeft het voor mij als koper ook voordelen? Maakt het je huis meer waard of juist minder? Welke systemen zijn er goed en wat is het verschil? Er zijn natuurlijk ontzettend veel vragen die je kan stellen bij het aanschaffen van zonnepanelen.

 

Hier een paar punten op een rij

  1. Meerwaarde van je huis
  2. Help mee aan een duurzame toekomst
  3. Veel hoger rendement (boven de 10%) op je spaargeld dan op de bank (0,1% of zelfs negatief)
  4. Je gaat bewuster om met energie omdat je kan zien hoeveel watt je zonnepanelen opleveren
  5. Je beïnvloedt je omgeving op een positieve manier

Hoeveel zonnepanelen op het dak zouden wij aanraden? 

Dit is afhankelijk van wat je gebruikt. Een gemiddeld gezin heeft aan zo’n 12 tot 16 zonnepanelen voldoende om alle stroom op te wekken die ze gebruiken wanneer verwarming gebeurd met een gasketel. Wordt er verwarmd met een warmtepomp, dan heb je er meer nodig om alle stroom op te wekken die je gebruikt. Er zijn mooie systemen van bijvoorbeeld Triple Solar die warmtepompen slim combineren met zonnepanelen. Studio ECO zorgt voor installatie van systemen zoals deze.

Wil je een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen op jouw dak? Neem dan hier contact met ons op