Tiny home installaties off grid wonen. Dit is hoe wij dat hebben gedaan. #offgridliving #tinyhome #tinyhouse

Energieneutraal wonen – Tiny Home LAUF

Altijd al off grid willen wonen? Wil jij minimalistisch? Dat kan door te wonen in een tiny home. De trend uit Amerika is overgewaaid naar Nederland. Meerdere gemeenten staan open om te kijken naar mogelijkheden om Tiny te wonen, zoals Nieuwegein en Almere. Tiny houses zijn vaak met duurzame materialen gebouwd en gebruiken weinig energie. Wij kunnen je alles vertellen over de installaties die je nodig hebt voor je tiny home.

 

Met studio ECO hebben we een installatie mogen ontwerpen en maken voor een tiny home van LAUF. Naast het meedenken in het ecologische design en het gebruik van duurzame materialen, hebben we het gehele design gemaakt voor de installaties van deze tiny house in IJslandse stijl.

Lauf from Haze Film on Vimeo.

 

De installaties die we hebben gebruikt

Het huis is voorzien van een zonnestroomsysteem met twee zonnepanelen van 295 Wattpiek. Deze zonnepanelen zorgen in principe voor alle benodigde stroom om te wonen. De stroom vanuit de twee accu’s, die samen een 24V systeem vormen wordt via een omvormer naar 230V omgezet.

 

Tiny home installaties off grid wonen. Dit is hoe wij dat hebben gedaan. #offgridliving #tinyhome #tinyhouseTiny home installaties off grid wonen. Dit is hoe wij dat hebben gedaan. #offgridliving #tinyhome #tinyhouseTiny home installaties off grid wonen. Dit is hoe wij dat hebben gedaan. #offgridliving #tinyhome #tinyhouse

Watersysteem

We hebben een watersysteem ingebouwd met een voorraadtank van 150 liter. Deze wordt gevoed door regenwater of een walaansluiting. Achter de tank zit de automatische druk pomp die werkt op 24V. Deze pompt het water door een drie fasen filter zodat er mee gedoucht kan worden. Vervolgens gaat het water nogmaals door een drie fasen filter zodat er drinkwater kan worden getapt in de keuken.

Tiny home installaties off grid wonen. Dit is hoe wij dat hebben gedaan. #offgridliving #tinyhome #tinyhouse
De Tiny House van LAUF in aanbouw.

Verwarming en warm water

De tiny home wordt verwarmd door middel van een houtkachel. Dit is een CV-kachel, die zijn warmte afgeeft aan de ruimte, maar ook aan een CV-systeem. In dit geval is aan het CV-systeem de indirect gestookte boiler gekoppeld. Hierin wordt warm water bereidt waarmee gedoucht kan worden of de afwas kan worden gedaan bijvoorbeeld.

Voor in de zomersituatie is tevens een kleine elektrische boiler geplaatst. Wanneer er genoeg zon is (en het dus warm is) kan deze boiler worden benut, zodat de grote boiler niet hoeft te verwarmd met de kachel. Om dit mogelijk te maken is een slim by-pass systeem ontworpen.

Door al deze voorzieningen is het mogelijk om volledig off grid te wonen met deze tiny home van LAUF.

Wil jij dit ook?

Wil je ook een passend systeem voor jouw tiny home en een partij die mee kan denken in het gehele proces? Wij helpen je graag bij de realisatie. Je kan hier contact met ons opnemen.

Lauf, studio ECO tiny home systemen from Haze Film on Vimeo.