About

LIVE ECO. ANYWHERE YOU WANT.

Studio ECO zet zich in voor versnelling van het verduurzamen van woningen. Wij bieden producten en diensten aan die het technisch mogelijk maken NOM (nul op de meter) en off grid (autarkisch) te wonen. Wij ontwerpen en installeren de installaties die dit mogelijk maken.

Onze missie: Live ECO. Anywhere you want. Hoe realiseren we dat? Door samen te werken met de natuur. Door bijvoorbeeld zonne-energie slim in te zetten en door slim met energie om te gaan, kan je met minimaal hout bijstoken in je accumulerende kachel volledig off grid wonen. Met vele bijkomende voordelen. Maar als jij graag midden in Amsterdam of in de polder wilt wonen, kan dat ook volledig ECO. En daar helpen wij je graag bij. 

Over studio ECO

Studio ECO is specialist op het gebied van installaties voor NOM (nul-op-de-meter) en autarkische (off grid) woningen. Wij voorzien zowel bestaande als nieuwe woningen van zonne-energie, warmtepompen (voor cv, koeling en warm water) en zuinige led verlichting. Daaronder vallen ook tiny houses. Daar moeten vaak in kleine ruimtes slimme oplossingen worden bedacht, iets wat wij graag doen. Wij treden niet alleen op als ‘energie architect’, maar zorgen ook voor de uitvoering.

Steeds vaker worden wij gevraagd een volledig (nieuw) huis te voorzien van alle installaties. En dit regelen wij. Hieronder vallen dan ook de vloerverwarming (en koeling), het elektra en domotica, in combinatie met een warmtepomp. We treden dan op als ‘energie aannemer’.

Meer weten over wat wij doen? 


What’s in a name

Onze naam danken wij aan de betekenis van de term ‘ECO’, die binnen ons bedrijf tot uiting komt door op het snijvlak van ecologisch en economisch oplossingen te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat je duurzaam kunt wonen (ecologisch) en dat dit geen geld hoeft te kosten (economisch). Het levert zelfs geld op. Een win-win situatie!

Over de oprichter

Eric van Doorn (1987) is afgestudeerd werkbouwkundige met een passie voor energie. Na het opzetten van een adviesbureau voor energiebesparing en een installatiebedrijf voor zonne-energie werd het tijd om meer specifiek te richten op energieneutraal bouwen en off grid installaties. Om deze reden is studio ECO opgezet. Zijn doel is het accelereren van de verduurzaming en de bewustwording te vergroten.