About

Ontwerpen en bouwen van ecosystemen

Het groen in onze wereld is schaars. En toch zien we iedereen het liefst wonen in de natuur, in samenwerking met haar ecosystemen. Op een zuinige, energieneutrale of zelfs autarkisch (off-grid) manier. Om dat te realiseren, zijn holistische oplossingen nodig. En die kunnen wij jou bieden. Wanneer we je (toekomstige) woonsituatie onder de loep nemen voor een energieontwerp en/of installatie, kijken we verder dan je woning. De omgeving waar je in woont is minstens net zo belangrijk. Wat leeft daar, en hoe kunnen we daarmee samenwerken? Zo hoeven we jou niet te verplaatsen naar het bos, maar kijken we naar mogelijkheden om al het groen naar jou te brengen.

Neem bijvoorbeeld het opwarmen en verkoelen van je huis. Wanneer je een boom voor de ramen hebt staan, houden haar bladeren in de zomer de warmte tegen. In de winter laten de bladerloze takken juist meer daglicht door, wat voor een warme, lichte woning zorgt. Op deze manier stimuleer je een natuurlijk klimaat in je woning. Je speelt in op wat er is en leeft samen met de natuur in balans.

Over studio ECO

Studio ECO is specialist op het gebied van installaties voor NOM (nul-op-de-meter) en autarkische (off grid) woningen. Wij voorzien zowel bestaande als nieuwe woningen van zonne-energie, warmtepompen (voor cv, koeling en warm water) en zuinige led verlichting. Daaronder vallen ook tiny houses. Daar moeten vaak in kleine ruimtes slimme oplossingen worden bedacht, iets wat wij graag doen. Wij treden niet alleen op als ‘energie architect’, maar zorgen ook voor de uitvoering.

Steeds vaker worden wij gevraagd een volledig (nieuw) huis te voorzien van alle installaties. En dit regelen wij. Hieronder vallen dan ook de vloerverwarming (en koeling), het elektra en domotica, in combinatie met een warmtepomp. We treden dan op als ‘energie aannemer’.

Certificaten

Solar Egde Specalist

Solar Specialist

Solar Topfitter

 

Meer weten over wat wij doen?

Het team

 

Eric van Doorn
Oprichter. Ontwerper & Uitvoerder

Huyg Bezemer
All round Installateur

Marcella Kramer
All round Manager

David Teuvenet
Zonnepionier

Gert van Doorn
Adviseur

Bert Lagerweij
Installateur

Jeroen Lagerweij
Installateur

Joram Goth
Biodynamisch studio ECO imker