Hoe studio ECO een duurzaam project aanpakt

Off the grid wonen, wil jij dat ook? Studio ECO zet zich in voor versnelling van het verduurzamen van woningen. Wij bieden producten en diensten aan die het technisch mogelijk maken NOM (nul op de meter) en off grid (autarkisch) te wonen. Wij ontwerpen en installeren de installaties die dit mogelijk maken.

Onze missie: Live ECO. Anywhere you want. Hoe realiseren we dat? Door samen te werken met de natuur. Door bijvoorbeeld zonne-energie slim in te zetten en door slim met energie om te gaan, kan je met minimaal hout bijstoken in je accumulerende kachel volledig off the grid wonen. Met vele bijkomende voordelen. Zelfs wanneer jij graag midden in Amsterdam of in de polder wilt wonen, kan dat ook volledig ECO. Wij helpen je daar heel graag bij.

Het maken van een ontwerp

Wil je een bus verbouwen tot camper, een kale loods ombouwen tot leefruimte of een huis bouwen middenin de natuur? De vraag is wat voor installaties je dan nodig hebt om een leefbare situatie te creëren? Daarom maken we bij studio ECO een ontwerp op maat zodat jij deels of volledig off the grid kan gaan wonen. 

Bij het maken van een ontwerp beginnen we met het maken van een analyse. Vervolgens gaan we verder met methodisch ontwerpen. Hieruit volgen welke systemen het beste zijn voor jouw woning en jouw plannen. Samen stellen we een aantal installatie concepten op en toetsen deze aan de hand van jouw eisen en wensen. Zo hebben we de juiste handvatten om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Logische stap naar de juiste installaties

De logische volgende stap is de installatie. Wij zorgen dat de systemen waar jij voor kiest worden geïnstalleerd. Of het nu gaat om een zonnepanelen, een warmtepomp voor verwarming, warm water en eventueel koeling, een energiezuinig ventilatiesysteem of een combinatie hiervan: wij realiseren het. Ook als jij nul-op-de-meter (NOM) of autarkisch (off the grid wonen) wilt wonen.

Zonnepanelen en warmtepompen zijn producten die we wekelijks installeren bij particulieren en bedrijven. Dit zijn de zonnepaneel systemen waar wij mee werken. Het is natuurlijk een mooie combinatie als de zonnepanelen worden gekoppeld aan de warmtepomp. Studio ECO werkt met de volgende warmtepomp systemen.

Service en onderhoud

Onze service stopt niet bij het installeren van jouw nieuwe energiezuinige systemen. Wij zijn er ook graag voor jou na de installatie. Daarom is studio ECO altijd bereikbaar om je te helpen met jouw systemen. Zo kunnen wij samen de beste leefomgeving voor jou creëren die zowel comfortabel als energiezuinig is.

 

Op zoek naar duurzame installaties? Wij helpen je zuinig, energieneutraal of autarkisch te wonen. Waar jij dat wilt. Wij gaan als volgt te werk: we bepalen het ontwerp, wat kan worden opgevolgd door de installatie. Neme hier contact met ons op.