Vanaf 10 april zijn wij voedselbank voor de bijen. Wat betekent dit?

Het gaat slecht met de bijen. Van de 359 soorten die in ons land leven staat 55% op de rode lijst, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde biodiversiteit. Ook ons eigen voedsel is voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten zoals bijen. Hoog tijd dus om onze kleine vrienden te helpen!

Een van de dingen die jij kunt doen, is bloemen zaaien die vol zitten met voedsel voor bijen. Biologische bloemen welteverstaan, want bestrijdingsmiddelen zijn ontzettend schadelijk – ook voor levensbelangrijke insecten. Bij studio ECO kan je vanaf 10 april gratis biologische bloemzaad halen waardoor jij de bijen kan helpen. Waarom wij ons willen inzetten voor de bijen lees je hier.

22 april is Nationale Zaaidag voor de bij

Benieuwd wanneer je moet zaaien? Doe het op 22 april! Deze dag is de Nationale Zaaidag, die in het leven geroepen werd door de Bijenstichting en imker Pim Lemmers. De afgelopen jaren gingen al duizenden mensen op 22 april naar buiten om te zaaien. Dat levert een heleboel voedselrijke bloemen op, én het creëert buzzz waardoor steeds meer mensen weten dat we beter met onze bijen om moeten gaan.

Voedselbank voor Bijen: studio ECO als afhaalpunt in Veenendaal

Het platform The Pollinators organiseerd we in aanloop naar de Nationale Zaaidag een grote zaad-uitdeel-actie. Er zijn ruim 500 Voedselbanken voor Bijen verdeeld over heel Nederland en studio ECO mag zich daar één van noemen. Zij voorzien jou van biologische zaden, zodat ook jij kunt zaaien op 22 april. Zo help je direct mee aan een hoop extra voedsel voor bijen.

Vanaf 10 april hebben we 25 zakjes met zaden om uit te delen.  Deze kan je bij ons op kantoor komen ophalen. Een zakje is goed voor 4m2 biologische bloemen. Deze actie is gericht op mensen die willen zaaien in hun tuin of op hun balkon. We geven geen grote hoeveelheden aan één persoon, omdat we aan zoveel mogelijk mensen zaad willen uitdelen. 


Kom biologische zaden bij ons halen vanaf 10 april: 

studio ECO
Nieuweweg Noord 314 B5
3905LX Veenendaal

Op werkdagen van 08:00 – 18:00 zijn wij op kantoor. (Zijn we afwezig? Bel ons dan even!)


Wil je nog meer bijen helpen?

Door een samenwerking aan te gaan met studio ECO zorg je niet alleen voor een duurzaam huis, maar ook voor de juiste voeding voor de bijen. Wij investeren namelijk een deel van opbrengst van het project in het voeren van de bijen. Hierdoor ga je bijensterfte tegen. Hoe meer mooie ecologische projecten wij kunnen uitvoeren met studio ECO, hoe meer bijenvolken wij kunnen voorzien van goede voeding en aandacht van een liefdevolle imker. Deze bijtjes zorgen dan weer voor onze planten en bloemen en dus ook voor ons voedsel. Lees hier meer informatie